Katten spinnen om verschillende redenen. De meest voorkomende reden is tevredenheid. Maar onderzoek heeft uitgewezen dat de kat dit ook doet om te genezen van kwalen. Verschillende universiteiten hebben in de laatste jaren de genezende vermogens van katten onderzocht.

 

Het gaat namelijk niet alleen om het geluid op zich, maar de trillingen, de vibraties die door het spinnen ontstaan hebben een genezende werking op het organisme van de kat. Katten spinnen omdat ze weten dat het geneest, ook wetenschappers weten al lang dat lage frequenties genezend werken bij zowel mens als dier. Alles wijst erop dat katten over een zelfhelend mechanisme beschikken. 

 

De vibraties zorgen ervoor dat de weefselgroei van botten gestimuleerd wordt. Breuken genezen sneller en het botweefsel wordt sterker. Het lichaam maakt bij trillingen in hogere frequenties ontstekingsremmende stoffen aan hetgeen tot minder gewrichtspijn en zwelling leidt. Ook spieren en pezen genezen beduidend sneller. En ook de botdichtheid neemt bij lage frequenties toe.

 

Katten spinnen omdat het laagfrequente geluid hun botten, spieren en pezen kan verstevigen maar ook ziektes kan oplossen. De kat kan een grote ader, die over het middenrif loopt, laten trillen door spieren samen te trekken. Dit gebeurt met hele lage frequenties, tussen de 20 en 45 Hz.

 

Is het niet verbazingwekkend hoe snel een kat van een operatie herstelt. Aandoeningen als Heupdysplasie (HD), artrose, problemen met spieren en pezen, hart- en longziektes komen wij bij katten zelden tegen. En is het niet verbazingwekkend dat als katten van 4 hoog uit het raam valt, 90% weer gewoon verder wandelt zonder problemen?

 

Natuurlijk zitten de dierenartspraktijken ook vol met katten, maar dat komt omdat de kat verkeerde voeding krijgt. Brokjes waarvan het zoutgehalte idioot hoog is (wel 800 tot 1000 keer zouter dan natuurvoeding), waardoor er heel veel katten last van de nieren hebben.

 

Het is bij katten hetzelfde als bij honden: ze worden niet zomaar ziek, ze worden ziek gemaakt en dat is heel iets anders natuurlijk.