Als eerste zou ik u het volgende willen zeggen: vergelijk een hond nooit met een mens, en denk dan ook nooit wat voor ons gezond is voor de hond ook gezond,  want  dit is niet altijd waar, wat voor ons gezond is kan voor een hond dodelijk zijn, dus pas hier mee op . . 

Druiven en rozijnen zijn zéér giftig voor een hond, van 1 ons druiven kan de hond al ernstig ziek worden, zoals acuut lever en nier falen, dit kan zelf al dodelijk zijn.  Een hond vind een zoete druif wel lekker en veel mensen denken dan dat hij lekker vitamientjes binnen krijgt dus dat het goed is voor de hond, maar helaas u bent de hond aan het vergiftigen, druiven zijn giftig tot zéér giftig voor uw hond.

Chocolade ook dit is dodelijk voor een hond, in chocolade zit cacao wat theobromine bevat. Dit stofje zet aan tot extra productie van urine, en werkt verlammend op de hart spier, met als gevolg de dood. Laat daarom nooit geen chocolade op de tafel staan waar de hond bij kan, want het is gebeurt voor u het weet.  1 reep pure chocolade van een goede kwaliteit kan al dodelijk zijn.

Wat is nog meer giftig en slecht voor de hond.Uien, prei, peultjes, rode biet,  champignons, walnoten, pinda, spruiten, amandelen, abrikozen, avocado's , look, paddenstoelen, nootmuskaat, rabarber, spinazie, aardappel ( gekookte aardappel is wel goed)  en tomaten en de bladeren,  en perziken

Wat is slecht voor een hond

Melk werkt laxerend en leid tot botontkalking en vele andere ziektes, melk is zeer slecht voor zowel mens als dier. Groente zoals hele sperziebonen, slierten andijvie veroorzaakt braken  Rauw varkensvlees ; geef dit nooit, i.v.m de ziekte van Aujesky  ( is dodelijk ) Deze ziekte komt momenteel in Europa niet meer voor, dus het risico is niet zo groot, maar voor de zekerheid beter om niet te geven, als de hond deze ziekte zou oplopen is er niets meer aan te doen, is een dodelijke ziekte.

Let er ook op dat de hond niet aan de kamerplanten eet, ook daarvan zijn er veel zeer giftig.

U zult nu misschien denken mag de hond dan helemaal niets meer eten, nee eigenlijk niet een hond is een roofdier ( carnivoor ) die alleen en uitsluitend rauwe vleesvoeding met bot en al tot zich nemen als voeding. Dit is de voeding die de natuur uw hond heeft voorgeschreven om gezond en sterk te blijven.

Er wordt vaak gezegd een hond is een alles eter en vuilnisbak die alles op vreet wat hij tegen komt, dit klopt ook wel, maar dit komt omdat er geen betere voeding aanwezig is, de hond heeft immers geen keus, hij moet wel om te overleven. Ook hoor je regelmatig mensen zeggen onze hond eet brokken en dat vind hij heerlijk, maar niets is minder dan waar, de hond moet dit eten er is niets anders, hij heeft geen keuze.

We staan er als mensen niet bij stil, we geven een bak met brokken en deze eet hij gulzig leeg, dus is de gedachte kijk hij vind het heerlijk. Maar dat is eigenlijk niet terecht want de hond mag niet kiezen wat hij wil eten, hij moet want er is niets anders. Maar wat denkt u dat er gebeurt als u 2 bakken voer neer zet 1 met brokken en 1 met rauwe vleesvoeding, het antwoord hoef ik u waarschijnlijk niet meer te geven