Brokken en blikvoer                                                    

"In brokken en blikvoer zit alles wat uw hond nodig heeft", maar helaas brokken en blikvoer garanderen geen lang en gezond leven zoals de producenten van diervoeding beloven. De meeste degeneratieve ziekten die we bij honden tegenwoordig tegenkomen, zijn het resultaat van het jarenlang eten van industrieel voedsel. 60 / 70 % van de ziektes wordt veroorzaakt door industriële voeding, dus dit berust op onwaarheden, alleen maar goed voor de kassa.

 

Dierenartsen adviseren een merk ( die ze natuurlijk zelf verkopen )

Dierenartsen adviseren een bepaald merk brokken en zeggen dat dit het beste is voor uw hond. Maar helaas weten de meeste dierenartsen veel te weinig over voeding. Omdat ze aan de verkoop van brokken en blikvoer uit hun eigen winkel flink verdienen, bestaat voor hen geen reden om zich een goed in het onderwerp “voeding” te verdiepen. Derhalve erkennen (en herkennen) de meeste dierenartsen de ziekten die ze in hun praktijk tegenkomen niet als voedsel-gerelateerd. Je moet dan ook niet verwachten dat een dierenarts toegeeft, dat bij bepaalde ziekte de oorzaak te vinden is in het voer dat door hem jarenlang werd aangeprezen en verkocht.      

Kijk hier even naar het filmpje van de keuringsdienst van waarde kunt u zien waar brokken en blikvoer van gemaakt zijn AFVAL  klik hier  

 

Jaarlijkse oproep van de Dierenarts

Jaarlijks een oproep van de dierenarts voor een vaccinatie en controle, "dit is goed voor uw hond", maar dit is niet waar! Jaarlijks inenten is slecht en absoluut niet nodig. Heel veel mensen weten tegenwoordig dat er een verband bestaat tussen de jaarlijkse cocktail-prik en ziektes zoals epilepsie, auto-immuunziekte en huidaandoeningen. Deze cocktail is zeer belastend voor een hond, hier zit aluminium, Thiomersal 50 % kwik, formaldehyde en paraffine in, wat kanker verwekkend/bevorderend is en tast de hersenen en nieren aan van het dier. Formaldehyde is net zo gevaarlijk als asbest en plutonium. Dus ook dit berust op  onzin verhalen.

 

De hond jaarlijks laten enten tegen hondenziekte is werkelijk de allergrootste onzin die er bestaat, het afweer/immuunsysteem van mensen, honden en katten is allemaal het zelfde. Ik ken geen dierenarts die elk jaar naar de huisarts gaat voor een mazelen-enting. dit hoeft ook niet want wij zijn voor ons hele leven immuun voor mazelen. Hondenziekte is niets anders dan honden-mazelen, ook de hond is hiervoor zijn leven lang immuun voor. De aanbeveling om jaarlijks te enten wordt niet door gefundeerde wetenschappelijke studies gesteund. Voor de meeste entstoffen is in de wetenschappelijke literatuur geen publicatie te vinden die de noodzaak voor het jaarlijks enten bewijst  Dit wordt alleen maar gedaan omdat het commercieel gezien beter is voor de dierenarts. Dus wederom onzin-verhalen!

 

Dan hebben we nog de titer test

Titermeting:  middels een druppeltje bloed gaan ze kijken of uw hond nog voldoende bescherming heeft, zoniet gaan ze een vaccin toedienen. Leuk bedacht maar helaas ook dit klopt niet,  met een positieve titer is nooit aangetoond door Challenge – Studies om de immuniteit vast te stellen !

U moet voor deze titertest betalen terwijl de dierenarts geen uitspraken kan doen over de test resultaten en kan ook geen uitslag meegeven aan u,  u moet maar aannemen dat het klopt wat ze zeggen, wat op zich wel vreemd te noemen is  Wij zelf en onze kinderen worden nooit meer gevaccineerd er vind ook geen titer test plaats om te zien of ze nog voldoende bescherming hebben dat hoeft ook niet de ervaring geeft aan dat dit niet nodig is. Onze kinderen laten wij nooit meer testen en of vaccineren en de hond wel ieder jaar ? Het immuunsysteem van mens, hond en kat is precies het zelfde, ook de vaccinstoffen die we momenteel gebruiken zijn het zelfde, dus is er geen enkele reden te bedenken om dit bij de hond of kat wel te doen !

 

Ras-specifieke voeding                              

Leeftijd- en rasspecifieke voeding, dit zou “beter zijn voor honden” maar dit is absoluut de allergrootste onzin die er bestaat. Wolven, wilde honden en onze eigen honden hebben allemaal het zelfde spijsverteringsstelsel, dus is er geen enkele reden te bedenken om dit te doen. Of toch wel ?  Ja, voor de brokken-fabrikanten en dierenartsen, daar is het wel goed voor. Wilde honden en wolven eten hun hele leven dezelfde vleesvoeding. In het bos lopen ook geen herten met een bord op hun rug met senioren of puppy voeding? Dit wordt alleen maar gedaan om de omzet te verhogen bij de fabrikant en de dierenarts, voor de rest is het compleet een onzinverhaal.

 

Dierenartsen en voerfabrikanten

Dierenartsen en voerfabrikanten zeggen dat brokken “goed voor de tanden en kiezen zijn”, daarnaast adviseren ze ook kauwsticks voor de kiezen, en daarna naar de dierenarts op gebitscontrole om tandsteen en tandplak te laten verwijderen. Dit berust  ook op onwaarheden, het is alleen maar goed voor de omzet van brokkenfabrikant en de kassa van de dierenartsen. Dierenartsen weten goed dat honden, die rauwe vleesvoeding eten, hagelwitte tanden en kiezen hebben, maar dat adviseren ze natuurlijk nooit omdat dan de omzet gaat dalen.

 

Zelf voer bereiden

Bij zelfbereid voer krijgen honden niet alle stoffen binnen die ze nodig hebben. Fabrikanten gaan er vanuit, dat de hond alleen maar de restjes van tafel krijgt. Dit zou inderdaad eenzijdig zijn en slecht voor de hond. Maar het is zeker mogelijk om een hond hoogwaardig zelfgemaakt voer aan te bieden. Een Belgische dierenarts heeft jarenlang onderzoek gedaan: honden die met de pot mee-eten leven gemiddeld 2 tot 3 jaar langer dan honden die commercieel voer krijgen. Nou is met de pot mee-eten natuurlijk niet ideaal voor een roofdier, maar altijd nog 100x beter dan commercieel voer. Het afval uit onze maatschappij, zoals pindaschillen, notendoppen, zaagsel, kippenkoppen. poten en zieke dieren, afval uit stallen,  enz. enz. enz. Kortom: afval waar we niets meer mee kunnen doen, daar maken we maar hondenbrokken van!

 

Rauw vlees is gevaarlijk                               

“Je mag NOOIT rauw vlees geven omdat het met bacteriën en parasieten besmet is”.   Om moedeloos van te worden. Helaas kun je dit overal horen en lezen. Het is echter niet waar!  Zelfs mensen eten rauwe rundertartaar,  etc. Onderzoek wijst uit dat parasieten (wormen) hoofdzakelijk te vinden zijn bij honden, die elke dag brokken en blikvoer krijgen. Het moet duidelijk zijn, dat ook de natuurlijke buit van honden (konijnen, vogels, muizen) niet steriel is. Dan zouden alle wolven en wilde honden ziek zijn…  Feit is dat een hond met een gezond en sterk immuunsysteem prima tegen bacteriën en parasieten kan.  Een vleesetende hond heeft een maagzuur-sterkte van PH-1 zuur tot extreem zuur, hierin is leven onmogelijk,  dus ook parasieten en bacterien hebben geen schijn van  kans en worden gedood                                       

 

Honden mogen geen botten

“Honden mogen nooit botten eten omdat ze splinteren”. Ook dit is wederom een misverstand. Botten worden alleen hard door ze te KOKEN en gaan dan splinteren wat natuurlijk voor honden gevaarlijk kan zijn. Echter rauwe botjes (kip, lam, konijn etc.)  zijn elastisch, relatief zacht en splinteren niet. Hoe zou het anders mogelijk zijn dat miljoenen roofdieren een prima leven leiden hoewel ze hun buit met huid, haar en ingewanden/organen en botten opeten? ( botten mogen nooit bewerkt zijn op welke manier dan ook dat is gevaarlijk )

 

 

 

wij geven persoonlijk uitgebreide adviezen, dit alles doen we voor uw hond. Wij beantwoorden uw e-mail van 9.00 tot 23.00 uur en 7 dagen per week