Puppy’s kunnen ook vers vlees eten!

Tot vier weken is de spijsvertering van de pups nog niet optimaal. Waardoor voedselresten zich in de darmen kunnen ophopen, wat een uitstekende voedingsbron is voor ziektemakers en parasieten. Tevens kunnen de darmen op die leeftijd nog doorlekken wat een grotere kans geeft op voedsel intoleranties in de toekomst. Dus tot 4 weken voer je de pups, indien nodig, bij met puppymelk.

 

Als de pups vier weken zijn begin je met KVV ( kompleet vers vlees ) of zelf gemalen vlees. Bouw dit stapje voor stapje op zodat ze uiteindelijk alles eten : spiervlees, orgaan en gemalen vleesbot.  Houd hiervoor de percentage aan volgens de BARF ( Bones And Raw Food ) of NRV   ( Natuurlijk Rauw Voeren ) methode. Ook kunnen puppy’s gerust al wat rauwe ei en vis eten.

 

Vanaf 5 weken kan je de pups al grotere stukken vlees geven. Houd dit wel altijd in de gaten en beoordeel of ze dit al kunnen met hun tandjes. Houd eventueel botjes vast zodat ze leren te kauwen.

 

Voor de puppy’s naar behoefte ( ongeveer 4 a’5 maaitijden per dag ). Als ze drie maanden zijn kan je naar 3 maaltijden per dag gaan, met zes maanden naar twee keer per dag en vanaf twaalf maanden eventueel naar 1 keer per dag.

 

Wat ook kan is dat de pup onbeperkt vlees tot zijn beschikking heeft, het voordeel hiervan is dat ze zich later zelden zullen over eten. Dus een constante voorraad van rauwe voeding en vers water om ze zo zelf te laten bepalen wanneer ze eten, drinken, spelen en slapen

 

Op groeiende pups hebben veel calcium in hun voeding nodig om de groei van sterke botten te verzekeren. Hele karkassen met vlees  en vlezige botten is een natuurlijke calcium bron. Puppy’s kunnen als ze 7 tot 8 weken oud zijn al hele kip of konijn verslinden