Wij helpen uw hond gratis van alle gewricht problemen af !! 

Wat moet een kat etenWat moet een kat eten?

Wat voor voeding moet een kat eten?

Katten zijn net als honden carnivoren (vleeseters). Een kat is een roofdier die alleen op prooien jaagt om ze te verslinden. Ze hebben scherpe snijkiezen om vlees door te knippen. Een kat kan geen kauwbewegingen maken; hij scheurt het vlees uit elkaar en slikt het door. De kat slikt, net als de hond, stukken door zonder te kauwen.

 

De kat heeft ook een zeer sterk maagzuur waarin vlees en botjes gewoon oplossen. Ideale voeding is rauwe, gevarieerde vleesvoeding zoals kip, konijn, kippenvleugels, eendagskuikens, kippen en eendennekken, kippenhartjes, levertjes, maagjes, rauwe vis,  sardines. Alles moet rauw zijn; gekookt of anders bereid mag nooit en te nimmer. Gekookte kippenvleugels zijn zeer gevaarlijk voor de kat, de botjes worden hierdoor knetterhard en kunnen de tanden, kiezen en ingewanden beschadigen.

 

Let op: katten eten alleen en uitsluitend vers rauw vlees, die nemen geen genoegen met wat rijper vlees. Een hond daarentegen eet wel rijper vlees, die maakt het niet zo veel uit en het kan ook geen kwaad voor een hond.

 

Brokjes en blikvoer is voor een kat ook ziekmakend; het is van afval gemaakt en bevat meestal plantaardige eiwitten, maar helaas hier kan een kat niets mee beginnen. Katten hebben dierlijke eiwitten nodig om gezond te kunnen blijven. Daarnaast is het ook nog eens 800 tot 1000 keer zouter dan natuurvoeding.

 

Ook voor een kat is het belangrijk dat hij rauwe vleesvoeding krijgt, dan word het maagzuur extreem zuur wat nodig is om vlees en botjes te kunnen verteren. Maar dit extreem zure maagzuur is ook nodig om hem gezond te houden en met name katten die ook buiten komen, die eten van alles op. Dit is dan niet erg omdat bacteriën, parasieten en andere ziekmakers in de maag direct gedood word met dit sterke zuur. Katten die brokjes eten kunnen hier wel goed ziek van worden omdat deze katten een waterig maagzuur krijgen waarin ziekmakers wel in kunnen overleven en schade kunnen aanrichten.

 

Mogen katten melk drinken?

Nee melk is niet goed voor onze huiskat, in melk zit lactose melksuiker wat ze moeilijk kunnen verteren, en dit kan leiden tot diarree en botontkalking; melk is slecht voor mens en dier. En hoe zit het dan met melk de witte motor? Dat zijn leugens die bewezen zijn inmiddels.

 

Ontgiftingsverschijnselen

Katten die al lang brokjes of blikvoer hebben gegeten, beschikken over een waterig maagzuur, dit komt omdat de brokjes grotendeels uit granen (koolhydraten) bestaat en het spijsverteringsstelsel is hierop ingesteld. Het spijsverteringstelsel moet even aanpassen, in deze periode kunnen er ontgiftingsverschijnselen ontstaan die maar van tijdelijke aard zijn. Zoals doffe vacht, haaruitval, dunnere ontlasting; dit is alleen maar positief voor uw kat. Maar het kan ook dat de kat twee dagen geen ontlasting heeft. Dit is niet verontrustend.

 

Het lichaam van de kat word gereinigd en ontdaan van alle rotzooi die in de brokjes en blikvoer zaten, zoals giftige conserveermiddelen en kleur-, geur- en smaakstoffen. Hoe meer deze verschijnselen zich voordoen, des te meer blijkt hoeveel rommel het dier heeft gegeten.

Het Fauna Team

Share