Wij helpen uw hond gratis van alle gewricht problemen af !! 

Waarom krijgt de kat nier problemen

 

 

 

 Hoe komt de kat aan nierproblemen en blaasgruis ?

 

Nierproblemen en blaasgruis komt bij katten heel veel voor.  Dit wordt veroorzaakt doordat we afwijken van de natuurlijke voeding. De meeste katten krijgen brokjes en blikvoer, wat onherroepelijk tot problemen leidt.

 

Een kat drinkt namelijk van nature betrekkelijk weinig water; dat komt omdat een kat normaal gesproken in de natuur ongeveer 65% vocht uit de prooi haalt die hij vangt en de rest vult hij aan met water. In brokjes zit nagenoeg geen vocht zodat de kat 65% vocht te kort komt. Het is natuurlijk niet zo dat de kat denkt: ‘Nu moet ik meer gaan drinken’.

 

Het vochttekort is niet goed voor een kat omdat water het belangrijkste is voor mens en dier, maar dit zal niet direct echt veel schade aanrichten. Er is wel iets anders wat wel heel schadelijk is, namelijk de brokjes zelf. Je zou als leek zeggen: ‘Wat is hier mis mee?’, nou heel veel!

 

Naast dat brokjes gemaakt zijn van afval (maar dat even terzijde) zijn deze brokjes 800 tot 1000 keer zouter dan natuurlijke voeding en als de kat dan niet voldoende water drinkt, dan begrijpt u wel dat nierproblemen en blaasgruis  niet kunnen uit blijven.

 

Een gezonde kat die lang zal leven moet rauwe, gevarieerde vleesvoeding eten. Dit is de sturende factor om uw kat gezond te maken en te houden. Een kat is een roofdier net als de hond en de leeuw, die kunnen alleen maar gezond blijven als ze de voeding krijgen die moeder natuur hen heeft voorgeschreven.

 

Wees verstandig en stop met commerciële voeding, stap over op rauwe, gevarieerde vleesvoeding. zoals kip, konijn, rund, lam, kippen maagjes, hartjes, levertjes en rauwe vis sardines of eendagskuikens, een kat is het zelfde als een hond beide zijn roofdieren, die kunnen alleen maar gezond blijven met rauwe vleesvoeding. De voeding zoals brokjes en blikvoer is niet gemaakt omdat het gezond en beter zou zijn voor de kat, nee het is alleen goed voor de kassa,  afval word omgezet in winstgevende brokjes, voorzien van giftige conserveermiddelen, kleur, geur, smaakstoffen welke kankerverwekkend / bevorderend zijn

Daarnaast zijn brokjes en blikvoer steriel door verhitting dus vrij van Bacteriën en dat moet nou juist niet, katten en kittens moeten juist in aanraking komen met Bacteriën dat versterkt het afweersysteem, en katten die rauwe vleesvoeding eten hebben een sterk maagzuur waarin ziekmakers direct in worden gedood, in dit zoutzuur is leven niet mogelijk

 

Rauwe vleesvoeding is de sturende factor om uw kat gezond te houden en dit zal tevens de levensverwachting aanzienlijk verlengen!

 

Fauna team

 

 

Share