Wij helpen uw hond gratis van alle gewricht problemen af !! 

Titermeting nodig of onzinnig ?

 

Titermeting bij de hond is dit nodig of onzinnig ?

Titer meting is om te zien of uw hond nog beschermt is tegen ziektes,  maar is dat wel nodig ieder jaar en waarom doen we dat eigenlijk ? Het jaarlijks laten vaccineren  van uw hond word steeds minder gedaan omdat de mensen wakker worden dat dit onzinnig is en ziekmakend voor de hond.  De honden baasjes bieden steeds meer weerstand waardoor de dierenarts niets anders kan om het vaccinatie beleid aan te passen en om de 3 jaar te gaan vaccineren.

 

Een titertest  is weliswaar een hele verbetering omdat dit verder geen kwaad kan voor uw hond maar veel zin heeft het niet, het enige is dat u wel een rekening van de dierenarts ontvangt, baat het niet dan schaad het niet, ja dat is waar maar, maar ja betalen voor iets wat niet nodig is toch ook zonden

 

Kinderen en volwassenen worden niet jaarlijks opnieuw geënt, en er vindt ook geen titermeting plaats om te bepalen of ze nog beschermd zijn. De ervaring toont aan dat dit het geval is. Entstoffen voor mensen zijn niet anders dan entstoffen voor dieren, en het immuunsysteem van honden en katten is ook niet anders dan het immuunsysteem van de mens. Bij onze kinderen doen we dit niet, waarom bij onze honden dan wel, maken we ons meer zorgen om de hond dan om onze kinderen, nee natuurlijk niet. Dit komt omdat de dierenarts zegt het is heel verstandig om jaarlijks de hond even te laten testen, en dit geloven wij dus doen dat netjes

 

Wij zijn ons hele leven lang immuun tegen mazelen, en ik ken geen dierenarts die elk jaar een mazelen-enting bij zijn huisarts gaat vragen. Maar de meeste dierenartsen  vaccineren honden jaarlijks tegen hondenziekte, terwijl hondenziekte niets anders is dan hondenmazelen.

 

Onze kinderen laten wij niet testen en de hond wel, dat is toch uitermate vreemd te noemen.  Daarom is het ook totaal onzinnig om dit te doen, als een hond alle puppy entingen heeft gehad geeft dat een bescherming voor minimaal 7 jaar en veel langer,  dus is er geen enkele reden te bedenken om dit te doen, de enige die er baat bij hebben zijn de dierenartsen zelf

Met een positieve titer is het nooit aangetoond door Challenge Studies om de immuniteit vast te stellen. De klant betaald voor een test bij een dierenarts terwijl hij geen uitspraken over de testresultaten kan doen, dat zegt al genoeg lijkt mij.

Maar als dierenartsen zeggen dat dit betrouwbaar werkt zou je het kunnen doen, je kunt de test gebruiken als je de hond naar een kennel brengt, dan kun je aantonen middels het paspoort dat de hond voldoende bescherming heeft tegen Parvo en hondenziekte dan moeten de kennels dat ook accepteren dat kan niet anders

 

Prof. R. D. Schultz (University of Wisconsin): „De aanbeveling om jaarlijks te enten wordt niet door gefundeerde wetenschappelijke studies gesteund. Voor de meeste entstoffen is in de wetenschappelijke literatuur geen publicatie te vinden die de noodzaak voor het jaarlijkse enten bewijst.” (Veterinary Medicine, Maart 1998)

 

Prof. Dr. M. Horzinek (Vet. Universiteit Utrecht) “ Het jaarlijkse vaccineren tegen alles en nog wat is eerder folklore…” (Congres voor dierenartsen, Duesseldorf, November 2000)

 

Prof. R. D. Schultz (University of Wisconsin): “Mijn eigen huisdieren worden als pup één of twee keer geënt, en daarna nooit meer, met uitzondering van de rabiës prik die ze eens in de drie jaar krijgen. Dit schema handhaaf ik sinds 1974, en mijn honden, mijn kinderen en kleinkinderen hebben nog nooit een infectieziekte gehad. (Veterinary Medicine, 1998)

 

Prof. Dr. M. Horzinek (Vet. Universiteit Utrecht)„ Tot een paar jaar geleden was men van mening dat entingen nooit schadelijk zouden kunnen zijn. Baat het niet, dan schaadt het niet, dacht men. In de tussentijd weten wij, dat dit niet waar is.” (WDR, 2001)

Diamond Fauna Team

  

Share