Wij helpen uw hond gratis van alle gewricht problemen af !! 

honden kennels / clubs vaccin plicht

Vaccinatie plicht is er wel in hondenpensions maar alleen als de honden in hokken verblijven, zijn de honden met hun mand in 1 ruimte is er geen vaccinatie plicht, verenigingen hondenclubs en kennels  leggen zelf deze regels op.

 

Er zijn grote verschillen in kennels de een zegt moet een vaccin voor rabiës gehad hebben de andere weer kennelhoest en er zijn erbij die een cocktail eisen en dat de hond dit jaar gevaccineerd is, maar dat bedenken ze zelf want dat is niet waar

 

Wettelijk is het zo geregeld dat de hond alleen bescherming moet hebben tegen Parvo en Hondenziekte, de wet zegt niet dat de hond gevaccineerd moet worden ieder jaar. Als u kunt aantonen dat de hond voldoende bescherming heeft voor Parvo en hondenziekte middels een titermeting moeten ze dat accepteren.

 

Zou toch te gek zijn voor woorden, de betere dierenartsen vaccineren om de 3 jaar dat is meer dan voldoende, dan kom je bij de kennel en die stuurt je weer terug naar de dierenarts voor een vaccin, een dierenarts weet wat hij doet, een kennel blijkbaar niet!!

 

Een titer test laten doen bij de dierenarts, ze kijken middels een druppeltje bloed of de hond voldoende bescherming heeft dat kan de dierenarts in het paspoort vermelden, dat moet voldoende zijn, maar als de hondenclub of kennel blijft zeggen hier nemen wij geen genoegen mee dan kun je er weinig aan doen, maar als wij  deze kennels vermijden gaan ze vanzelf de regels aanpassen zo als het wel hoort, de omzet gaat dalen dus ze moeten wel!!

 

Je zou toch denken een hondenclub / kennel doet het beste voor de honden maar blijkbaar niet Het kan ook zijn dat ze denken veiligheid voor alles ? maar dan zou je het juist niet moeten doen, of ze zijn bang dat er iets mis gaat een keer en dat ze aansprakelijk gesteld worden en dan een slechte naam krijgen, maar als een kennel zegt de hond moet geënt zijn voor rabiës is het al een slechte kennel die niet weet wat hij doet omdat Rabiës helemaal niet verplicht is in Nederland.

 

Het zijn gekke regels, je hond ziek laten spuiten anders ben je niet welkom Waarschijnlijk weten ze zelf niet eens hoe slecht vaccins zijn, het aantal gevallen van kanker bij honden is de afgelopen jaren met maar liefst 50% toegenomen, veel epilepsie en auto immuun ziektes veroorzaakt door de vaccins

 

Pensions, clubs en hondenverenigingen zouden genoegen moeten  nemen met een titer test, ze kunnen dit eigenlijk niet weigeren, als een dierenarts dit in het paspoort zet dat de hond voldoende bescherming heeft voor Parvo en hondenziekte voldoet u aan de wet, dus moeten ze dit accepteren

 

Fauna team

Share