Wij helpen uw hond gratis van alle gewricht problemen af !! 

Vitamines hond en kat

            

 

Vitamine  te kort bij de hond of kat, wat doet de Dierenarts hiermee ?  NIETS

 

Vitamines is erg belangrijk voor uw huisdier voor een goed functioneren van het lichaam Er zijn honderden biochemische processen in het lichaam die er voor zorgen dat de hond / kat gezond blijft, bij te korten in vitamines kunnen er lichte maar ook ernstige problemen ontstaan.

 

Vitamines en mineralen is de voeding voor het lichaam om alles  goed te laten functioneren zoals het immuunsysteem, centrale zenuwstelsel, botten, gewrichten, pezen en natuurlijk veel meer het hele lichaam heeft deze voeding nodig.  Het zijn voornamelijk de brokken eters die te korten hebben aan vitamines, in de brokken worden weliswaar vitamines toegevoegd maar dit is in veel gevallen chemische vitamine zoals vitamine K3 dat word ten onrechte vitamine genoemd maar het is geen goede vitamine maar chemische vitamine wat slecht of nauwelijks word opgenomen

 

Als een huisdier problemen krijgt gaan we naar de dierenarts toe, als de dierenarts het goed zou doen moet hij eerst kijken welke te korten kunnen dit probleem veroorzaken, problemen worden altijd veroorzaakt door vitamine / mineralen te kort, door een te kort functioneren er biochemische processen niet naar behoren. Als we weten welk te kort er is in het lichaam kunnen we het makkelijk snel en goedkoop oplossen.

 

Maar nee dan doen ze niet, dierenartsen hebben geleerd om anders te denken en proberen het met medicijnen te corrigeren, maar dat gaat echt niet lukken, medicijnen onderdrukken alleen maar de symptomen ze doen niets om een ziekte, gebrek of biochemische oorzaak te corrigeren, van medicijnen kan het huisdier alleen maar slechter van worden. Kijken naar vitamine te korten die een probleem veroorzaken doen ze nooit, aan vitamines kunnen ze niets aan verdienen en aan medicijnen wel.

 

Een hond met artrose is niet veel aan te doen hier zijn geen medicijnen voor dus schrijven ze pijnstillers voor,  het is weliswaar goed om het voor de hond iets dragelijker te maken maar we schieten er totaal niets mee op, zou vele malen beter zijn om te onderzoeken welke te korten er zijn en het probleem snel oplossen

 

Artrose word veroorzaakt door vitamine D te kort, deze vitamine is voor de botstofwisseling wat er voor zorgt dat de hond sterke botten en gewrichten krijgt. Testen die wij hebben gedaan met honden die vitamine D en Omega 3 dagelijks door het voer krijgen laten na 2 weken al goede zichtbare resultaten zien. Dat kunnen we van glucosamine niet zeggen inmiddels is het wetenschappelijk aangetoond dat glucosamine niet werkt, maar dit is wel een business hier verdienen ze veel geld aan, een potje vitamine D kost  € 2,50 voor 100 pilletjes dus niets aan te verdienen, ook hier weer geld is belangrijker dan de gezondheid van onze huisdieren.  ( 1 vitamine D en 1 Omega 3 per dag bij een hond )

 

Vitamine D is nodig om calcium uit de voeding in het lichaam op te nemen. Het is daarom belangrijk voor de groei en het behoud van stevige botten en gewrichten. De omega’s dragen ook bij om botten en gewrichten sterker te maken en remt ontstekingsreacties Vitamine D is niet water oplosbaar mag dus niet in grote hoeveelheden worden gegeven dan gaat het averechts werken  kan dan leiden tot kalkafzetting en weefsel misvorming  van de botten.

 

Zo ook diabetes bij honden en katten word zo goed als zeker veroorzaakt door B12 vitamine te kort, zal bij vlees eters niet gauw voorkomen omdat daar voldoende B12 in zit, ook hier weer zijn het de brokken eters die problemen krijgen. Testen gedaan en de bloedsuiker spiegel daalt naar een acceptabel niveau tussen de 6 en 8 bij gebruik van dagelijks B12. De B12 vitamines zijn wel water oplosbaar dus kan geen kwaad als er te veel word ingenomen, alles wat niet word gebruikt word via de urine afgevoerd.

 

In Nederland hanteren ze een ondergrens voor B12 van 140 / 150 dat is gevaarlijk laag en lijdt onherroepelijk tot problemen  Een veilige ondergrens is 300 dat is dan echt veilig. Dat is ook de reden waarom er mensen en dieren een B12 te kort hebben, terwijl de medische wereld zegt de B12 test is prima, maar blijkt in werkelijkheid ver onder de maat te zijn, komt dit door onkunde of gebeurt dit moedwillig ? Er zijn landen die doen het wel goed die hanteren een ondergrens van 400 als veilige norm, maar nee Nederland gaat gewoon door.

 

Zo is er voor ieder probleem een oplossing, snel en goedkoop, maar als de medische wereld niet wil meewerken hieraan dan word het lastig, dat is dan ook de reden waarom we zelf testen doen met mens en dier. We hebben inmiddels bewijzen geleverd aan de medische wereld maar ze willen er niets van weten!! Wel begrijpelijk natuurlijk medicijnen leveren miljarden op en vitamines niet.

Het Fauna team

Share