Wij helpen uw hond gratis van alle gewricht problemen af !! 

Honden snacks vlees en vis

                           

Let er op er zijn veel snacks te koop in dierenwinkels, maar niet alle snacks zijn goed! Er zijn botten bij die levensgevaarlijk zijn.

 

Lucht gedroogde snacks:

Dit zijn snacks die gedroogd zijn middels een voedseldroger op een lage temperatuur. Je kan zelf spiervlees en orgaan drogen of deze voorverpakt kopen in de winkel. Let in de winkel wel goed op de ingrediënten.

Omdat gedroogd wordt op lage temperaturen blijven de meeste voedingsstoffen in het vlees. Wordt er onder de 40 graden gedroogd, dan blijft ook het eiwit rauw.

Gevriesdroogde snacks:

Deze snacks worden gemaakt doordat er vocht onttrokken wordt aan het vlees onder zeer lage temperaturen. Het voordeel hiervan is dat de eiwitten rauw blijven, de voedingsstoffen blijven behouden, enzymen en bacteriën overleven in het vlees (voor een goede vertering)

Gevriesdroogde producten zijn meestal iets duurder dan lucht gedroogde snacks of vacuüm verpakte producten

 

Lams long      

Lams luchtpijp

Runder pens brokken

Bullenpees

Runder oren

Buffel vlees

Kippen vleugels

Kippen en eenden nekken

Konijnen oren

           

 

Gezonde snacks van gedroogde vis producten en kauwsticks van vis huid ( producten van Petsfish Urk )

                

  Foto's Bron: Petfish Urk

Let op: er zijn ook gerookte en ovengebakken snacks te koop maar dat is niet goed, alle vitamine en mineralen zijn vernietigd door dat proces

 

De gerookte vleesbotten Parmabot en mergpijpen kunt u beter niet kopen, deze zijn gevaarlijk. De mergpijpen zijn kei hard en kunnen tanden en kiezen en ingewanden beschadigen. Daarnaast gebeurt het nogal eens dat de lege mergpijp om de onderkaak komt vast te zitten, de dierenarts moet deze dan doorzagen om hem te verwijderen.

 

De gerookte botten zijn bewerkt en door verhitting kei hard geworden en gaan splinteren en kunnen de ingewanden ernstig beschadigen, de maag en darmen worden door de splinters geperforeerd, uw hond zal veel bloed verliezen en u moet er mee naar de dierenarts  om de splinters te laten verwijderen onder narcose  Nogmaals koop deze dingen niet !

Mergpijp gevaarlijk                   Gerookte botten  ook gevaarlijk

                   

 

Ook runder hoefjes kunt u beter achterwege laten, hoefjes hebben scherpe randen en kunnen de ingewanden ernstig beschadigen

Runder hoefje

 

 Rawhide  gedroogde huid moet u wel mee oppassen, de kans dat er iets mis gaat is weliswaar niet zo groot maar kan wel leiden tot verstopping en diarree. Verstikkingsgevaar als de hond een groter stuk inslikt  dat kan eventueel klem komen te zitten in de slokdarm of darmen. Het komt regelmatig voor dat een groter stuk in de strot klem zit, wat men dan moet zien te verwijderen

Ook zie je tegenwoordig hertengewei, honden vinden het heerlijk om er op te kluiven, maar deze zijn eigenlijk veel te hard, ook deze kunnen de tanden en kiezen beschadigen

 

 Niet alles wat dierenwinkels verkopen is goed,  en sommige botten zijn gevaarlijk !!

 

 

Share